Folder aanmaken

Wanneer je een eigen map wilt toevoegen, doe je dit door te klikken op de categorie Algemeen in Bestanden. Vervolgens klik je met je rechtermuisknop en kies je in het snelmenu Nieuwe submap. Geef deze map een betekenisvolle naam. VB. locaties. Vervolgens kan je in deze map bestanden uploaden.

Bestand uploaden

Je kan in een nieuwe folder of een bestaande folder documenten en afbeeldingen uploaden. Ga hiervoor eerst in de juiste map staan en klik vervolgens op de knop rechtsboven “bestanden uploaden”. Sleep je bestanden naar dit venster of kies ze uit je bestandenlijst. Vervolgens verschijnen ze in lijstweergave.

Opgelet: enkel in de map Algemeen kan je documenten/afbeeldingen en submappen aanmaken. De map Statisch is bedoeld om blijvende inhoud te bewaren (door Bene.be beheerd)

Foto bijsnijden/draaien

Dubbelklik op een foto in de lijstweergaven en beweeg je muis over het beeld. Er verschijnt rechtsboven een knop “Bewerken”.

De foto wordt nu geopend in bewerkingsmodus.

In deze modus kan je de foto draaien (linksom, rechtsom of een bepaalde hoek). Je kan de foto ook verticaal of horizontaal spiegelen. Je kan de foto bijsnijden en een focuspunt toevoegen. Sla de bewerkte foto op of maak er een nieuwe afbeelding van.

Metadata aan bestanden toevoegen

Dubbelklik op een foto in lijstweergave. De foto verschijnt in een venster waar je een preview kan zien en ook de bestandsnaam, de titel en de omschrijving van de foto.

Bestandsnaam en Titel zijn verplichte velden (rode ster). Titel en omschijving zijn aanpasbaar in meerdere talen (icoon tekstballon). Wijzig de titel en de omschrijving zodat dit bestand/afbeelding een betekenisvolle titel en omschrijving krijgt. Deze metadata zijn belangrijk voor SEO.